Wat kost een schilder per uur?

Bereken kosten schilder (prijsindicatie uurloon schilder)

Prijs schilderwerken berekenen aan de hand van uurloon schilder.

Nauwkeuriger dan het schilder uurloon berekenen is direct Schilder Offertes Aanvragen »

Tijdig het schilderwerk van je huis (laten) uitvoeren bespaart veel geld door onnodige herstelwerkzaamheden. Door achterstallig onderhoud te voorkomen ben je op de lange termijn goedkoper uit. Qua onderhoudskosten (minder arbeidsuren) van je huis of ander vastgoed.

Verrot hout vervangen is bij goed onderhoud niet nodig, de periodieke schildersbeurt beschermt het houtwerk afdoende. Tussendoor zwakke plekken bijwerken vergroot de onderhoudsinterval aanzienlijk. En je woning staat er altijd keurig “strak in de lak” bij.

OfferteMAN TIP;
Met name oud kitwerk vervangen en beschadigde plekken bijwerken draagt bij aan het in goede conditie houden van het schilderwerk. Kijk onderdorpels en overige liggende delen goed na op slijtageplekken door normaal gebruik (mechanische slijtage en weersinvloeden).

Controleer daarom jaarlijks de staat van het schilderwerk, kies hiervoor een vast tijdstip zodat je de eigen jaarlijkse inspectie schilderwerk niet vergeet uit te voeren. Prik in het voorjaar een datum in je agenda, bijvoorbeeld rond de periode dat de klok verzet wordt. Ook kun je met het schildersbedrijf afspreken deze preventieve controle jaarlijks te laten uitvoeren.

Maar wat kost een schilder per uur momenteel, en waar vind ik een goede schilder?

Eerst maar even over de prijs van schilderwerk en -kostenopbouw.

De totale kosten van een schilder bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Schilder uurloon
  • Materiaalkosten (verfprijs)
  • Materieelkosten (hulpmateriaal e.d.)
  • Opslag (percentage)
  • Reiskosten (vaak n.v.t.)

Vind hieronder een specificatie per kostensoort…

Schilder uurloon;

Het grootse deel van een verfbeurt zit in het arbeidsloon van de schilder(s). Het uurloon is hierbij zeker een factor van invloed. Maar ook de ervaring van een schilder en de werksnelheid is belangrijk.  Zeker bij uitvoering op uurbasis, ook wel regiewerk genoemd. Enkele gangbare schilderstarieven zijn als volgt:

WerkomschrijvingTarief laagTarief gemiddeldTarief hoogOpmerking
Schilderwerk€28,- p/uur€38,- p/uur€55,- p/uurRegio gebonden
Schuurwerk€25,- p/uur €35, p/uur€ 53,- p/uurOf schilderstarief
Kitwerk€2 ,- p/m1€ 5,- p/m1€ 8,- p/m1Kwantumkorting
Winterschilder *p.o.a.p.o.a.p.o.a.Wintermaanden

Voor exacte prijzen Schilder Offertes Aanvragen

Hierbij merken wij graag nog op dat het BTW tarief samen hangt met de leeftijd van het te schilderen object. Huizen ouder dan 15 jaar worden volgens het 6% tarief belast. Voor recentere woningen moet de schilder het hoge BTW tarief van 21% berekenen.

Extra Lage Prijs TIP; Een schilder tegen het laagste uurtarief laten werken? Vraag dan naar het winterschilder tarief! Voor uitvoering van schilderwerk in der wintermaanden hanteert menig schildersbedrijf als ‘de winterschilder’ (*) een aantrekkelijk geprijsd laag uurtarief!

Aanvragen Offertes Vlaanderen »

Materiaalkosten;

De verfprijs van het gebruikte materiaal in de grootste kostenpost aan materiaal. Zeker de betere verfmerken zijn niet goedkoop. De schilder zal zijn materiaal bij de speciaalzaak voor groothandelsprijs inkopen. Deze kwantumkorting voor aankoop op jaarbasis kan hij aan zijn klant (deels) doorgeven.

Hierdoor kan de vakman vaak tegen dezelfde prijs (of goedkoper) leveren dan de consument die zelf in de bouwmarkt verf koopt. Gun hem die omzet, schilderend met zijn eigen materiaal (favoriete verfmerk) zal de kwaliteit en snelheid ten goede komen.

Ook koop je zo niet te veel verfbussen waarmee je blijft zitten of kom je op het laatst (speciaal op kleur gemende) verf te kort.

Materieelkosten;

De materieelkosten bestaan uit alle kleine dingen die altijd nodig zijn en grote zaken die situatieafhankelijk wenselijk of verplicht (ARBO) zijn.

Onder kleine dingen vallen bijvoorbeeld verfkwasten, rollers, (meng)bakjes, oplosmiddelen, schuurmateriaal, afplaktape, vuilmiddelen en spatkleden (stucloper). Allemaal kleine dingen die gezamenlijk in prijs oplopen als je deze zelf voor je schildersproject aankoopt. De vakman heeft deze spullen standaard bij zich in z’n bus of aanhanger en berekent dit doorgaans nauwelijks.

Denk bij groot materieel aan klimmateriaal (ladders en rolsteiger), doorwerkschermen, een daksteiger en kamersteigers. Handige hulpmiddelen als de situatie ter plaatse er om vraagt. Eigen materieel zal het schildersbedrijf als intern huurtarief doorberekenen. Groot materieel als een hoogwerker zal extern ingehuurd worden, en aan de consument doorberekend worden.

Opslag;

Voor de berekening van winst en afdekking risico zal de schilder een opslagpercentage meenemen in zijn tarief of de aanneemsom. Dit deel van de prijs wordt niet altijd open gepresenteerd en is voor de consument ook niet relevant.

Maar voor de kritische opdrachtgever wellicht goed van het bestaan te weten.

Reiskosten;

Er zal altijd sprake van reiskosten zijn (mits de schilder je buurman is 😉 )
Dagelijks zal er tenslotte een afstand afgelegd worden (woon-werk-woon) door het personeel van het uitvoerende bedrijf. Binnen een kleine staal rondom de vestiging zal dit niet doorberekend worden. Een schilder uit je eigen regio kan hierdoor altijd voordeliger zijn.

Nog een goede reden om (naast naamsbekendheid) voor een plaatselijk bedrijf te kiezen!

Totaalprijs schilderwerk

Bij het bepalen van de totaalprijs van het schildersproject komt dus nogal wat kijken. De vakman zal de situatie vooraf graag zelf komen aanschouwen. Zo heeft hij alles goed in beeld en zijn er normaalgesproken geen onzekerheden meer. Dit komt het maken van een Scherpe Aanbieding ten goede. Geheimpje; Een goed kop koffie doet hierbij wonderen….

Conclusie

Aan de prijs wat een schilder per uur kost allen hebt je niet zo heel veel. Omdat dit maar een deel van de kostprijs betreft. En helemaal niet prijsgeeft over het vakmanschap, de inzet en het werktempo van de schilders op jouw klus.

Wie zelf geen risico wil lopen, kan het schilderwerk het beste laten aannemen voor een concrete totaalsom, de vooraf vastgestelde prijs. Met hierbij de afgesproken te kwaliteit van het opgeleverde werk binnen een bepaald tijdsbestek.

Vind voor de betrouwbaarheid en minimale reiskosten daarom bij voorkeur een schilder op postcode uit je eigen regio! Ga hiervoor NU Direct Offertes Aanvragen »

Zo vindt je een goede schilder voor betaalbare prijs!

Vind meer ZZP Prijzen zoals Stukadoor, Kozijnen of Prijs Dakkapel en Alle Onderwerpen »

Tip ook je vrienden!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone