CV Ketel

CV Ketel Kopen? Eerst offertes aanvragen!

Een nieuwe cv ketel kopen (of huren) is een klus die om persoonlijk advies vraagt.
De CV installateur helpt je graag met passend advies online de beste cv ketel kiezen.

Net nu je hem nodig hebt geeft je cv ketel storing, radiatoren blijven koud of de verwarmingsketel gaat kapot. Het overkomt iedereen in de koude wintermaanden, juist bij de start van het stookseizoen. Het hele huis wordt koud en er komt geen warm water uit de kraan.

“Ontvang DIRECT Offertes per eMail!” (prijzen inclusief montage)

Bij een combiketel zit verwarming en warm water in één toestel gecombineerd. Soms wil de cv ketel bijvullen met water helpen, dit werkt alleen als de druk in het cv-systeem te laag is. Dit probleem is te voorkomen met 2 jaarlijks cv ketel onderhoud, maar als de ketel van centrale verwarming echt kapot is kun je een nieuwe CV-ketel kopen of huren.

VRAAG OFFERTES AAN: (ontvang prijzen voor kopen & huren)

 

CV ketel huren

Een cv ketel huren is ook een voordelige optie, want je hebt niet het aankoopbedrag voor een nieuwe cv-ketel nodig. In plaats hiervan betaal je als huurprijs een gering bedrag per maand. Hierbij geniet je naast een nieuwe cv ketel ook van serviceonderhoud en 24/7 storingsdienst.

Prijs CV-Ketel Huren Aanvragen »

De huursom is inclusief onderhoudscontract, waarbij de ketel periodiek onderhouden wordt. Mocht er een storing optreden dan is 1 belletje genoeg voor snel een servicemonteur aan huis!

Je CV Ketel huren is een prima alternatief voor kopen, ontvang prijzen per email en vergelijk!

CV ketel kopen

De CV installatie specialist geeft persoonlijk advies en neemt je alle zorgen uit handen!

Zeker als je de oude cv ketel vervangt voor een HR combiketel of HRE ketel bespaar je veel geld op de stookkosten. Na vervanging van de oude ketel zie je deze investering direct terug in een lager energieverbruik. Als je het zo bekijkt krijg je een gratis cv ketel, de installateur kan het je zo voorrekenen. Als je ook nog kiest voor goede isolatie van je huis, bespaar je slim geld en gaat duurzaam op met het milieu.

Zelf CV Installateur? Start Deelname » (gratis)

CV ketel onderhoud

Zelfs de beste cv ketel heeft onderhoud nodig, met een jaarlijks onderhoudscontract cv ketel voorkom je storing en defecten aan het hele cv systeem. Vraag de installateur naar de mogelijkheden, bij aanschaf van een nieuwe ketel bieden ze vaak een aantrekkelijk aanbod.

Ook voor reparatie en onderhoud en kun je een offerte aanvragen.

Beste cv ketel

Als je dan toch de cv ketel vervangen moet, wil je natuurlijk de beste cv ketel kiezen. Overweeg ook een combiketel als je nog een losse geiser of warmwater boiler hebt. Moderne installaties werken met een gesloten systeem. De gasvlam staat hierbij niet in verbinding met de open ruimte. Hiermee beperk je direct ook het risico van koolmonoxidevergiftiging en verkleint de kans op explosiegevaar aanzienlijk.

Kies voor een van aangeboden merken en je kunt er van op aan dat je een veilig toestel in huis haalt. Zelf geen verstand van cvketels? Laar je gewoon adviseren door de verwarmingsspecialist.

CV ketel merken

Diverse fabrikanten van goede cv ketels, enkele merken en types op alfabetisch volgorde: A-Z

 • AWB ketel; AWB cv ketel
 • Bosch; Bosch cv ketel
 • Intergas; Intergas cv ketel, Intergas hre, Intergas hre 36/30, Intergas hre 28/24
 • Radson; Radson Multicom,
 • Remeha; Remeha cv ketel overzicht met modellen:
  – Avanta, type cw4, cw5 en Avanta 28c
  – Calenta, type 40c, cw5,  20, 40c cw5, cw6, cw5, 40c en Remeha Calenta cw4
  – Tzerra
  – Isense
  – Evita
  – Quinta, type 28c en Remeha Quinta 35c
 • Vaillant ketel; Vaillant HR Solide

Voor alle toestellen is er online wel en handleiding te downloaden, zoals een Intergas ketel en ketel Remeha Avanta handleiding in PDF.

Advies offerte aanvragen>>

Levensduur cv ketel

Hoe lang gaat een cv ketel mee is een veelgestelde vraag onder consumenten. Hierop is het antwoord niet exact met zekerheid te geven. Als technische levensduur is zo’n 10 tot 15 jaar gebruikelijk. In de praktijk zien wij overigens wel eens ketels van 25-40 jaar oud die nog prima werken. De economische levensduur van ketels is vanwege constante ontwikkeling van kortere duur. Nieuw verwarmingsketels zijn efficiënter met energie, ondanks lager gasverbruik verzorgen ze meer warmte. Ook dit aspect kan de doorslag geven bij de overweging van wel of geen nieuwe ketel kopen.

Ontwikkelingen cv

Door continue ontwikkeling worden verwarmingsketels en systemen steeds beter. Vroeger was er alleen de gewone verwarmingsketel, een log energieslurpend beest. Groot van formaat met vaak een los warmwatertoestel. Hierna kwamen er verbeterd rendement ketels, VR ketel genoemd. Een combinatie van verwarming en warm water ineen. De opvolger van de VR ketel heet hoog rendement ofwel HR ketel. Hierna kwam al snel de verbeterd hoog rendement ketel uit, afgekort tot V HR combiketel. Deze versie is nog actueel, wel aangevuld met indeling naar energieklasse.

De volgende stap is een slimme thermostaat die op afstand te bedienen is met App op je smartphone en tablet. Als je dit niet nodig hebt, blijf dan gewoon bij je vertrouwende thermostaat.

De mate van energiegebruik is verdeeld in labels. Energielabels; van zuinig A, B, C, D , E, F en G voor heel onzuinig gebruik. Waarbij A+, A++ en A+++ juist weer voor heel zuinige toestellen staat). De oude indeling naar CW-klasse verdwijnt hiermee van gasketels.

HRE ketel

De nieuwe HRe ketel is een voorbeeld van innovatie na doorgaande ontwikkeling, deze hre ketels wekken stroom op met de restwarmte van de branders. Elektrische cv ketel zijn (nog) prijzig in aanschaf maar kunnen na doorontwikkelingen rendabel worden.

CV Ketel Prijzen>>

Nederland van het gas af?

Er zijn wilde overheidsplannen om heel Nederland snel “van het gas” af te koppelen.

Deze plannen zonder goed alternatief zijn eerder dromen dan toekomstvisie. De warmtepomp is een alternatief, maar de infrastructuur van het elektriciteitsnet is hiervoor niet toereikend.

Ook een warmtenet is niet snel aangelegd, dit vergt doorgaans vele jaren…

Heel Nederland van het gas af zien wij zo nog niet gebeuren… Voor wie nu warmte nodig heeft, is een defecte cv ketel vervangen (zolang het nog kan!) de meest logische oplossing!

 

Zelf CV Monteur? Start Deelname » (gratis)

Kosten en veel energie besparen kan met installatie van warmtepomp. Dit is in combinatie met vloerverwarming een betaalbare oplossing om verwarmingskosten te besparen.

Beste cv ketel combineren met zonnepanelen evenaart het niveau van duurzame 0-woning!

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email