Vloerverwarming

Vloerverwarming prijs en installatie advies

Systeem, installatie en vloerbedekking bepalen kosten vloerverwarming…
Elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarming offerte aanvragen

Laat installateurs direct het beste verwarmingssysteem voor jouw situatie bepalen!

Voor het laten aanleggen van vloerverwarming heb je zelf geen technische kennis nodig. Maar voor wie vloerverwarming zelf aanleggen wil ook enkele installatietips. Een overzicht met verschillende verwarmingssystemen, afgestemd op bestaande installatie en vloerbedekking.

Bekijk verschillende systemen zodat je eenvoudig vloerverwarming prijs vergelijken kunt. En kom je er zelf niet helemaal uit, of wil je weten hoeveel geld je echt verdient met zelf vloerbedekking leggen? Vraag dan direct ook enkele prijzen aan bij verwarmingsspecialisten!

Ontvang professioneel advies en kies dan of je vloerverwarming kopen wil of zelf leggen gaat.

VRAAG OFFERTES AAN:

Uitvoeringen

Uitvoering verwarming ondervloer is in basis verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Warm water vloerverwarming; gestook op lage temperatuur
  • Elektrische vloerverwarming; 12V voeding of 230 V netstroom

Per uitvoering zijn er weer verschillende keuzemogelijkheden:

Warm water vloerverwarming

– Verwarmingslichamen in vloer storten (ruwbouw fase)
– Systeem in dekvloer opnemen (cementdekvloer of anhydriet gietvloer)
– infrezen vloerverwarming (in bestaande vloer)

Het bouwkundig detail moet wel voldoende ruimte bieden voor een warm water systeem.

Warmtebron bij water vloerverwarming is een op lage temperatuur gestookte cv ketel. Wanneer je bestaande moderne ketel nog goed werkt, is deze vaak herbruikbaar indien af te stellen is voor vloer verwarmen. Aanleg van nieuwe vloerverwarming is anderzijds een mooi moment om renovatie van je hele verwarmingssysteem te overwegen.

Gebruikelijke en moderne warmtebronnen bij warm water systeem zijn:

– Aansluiten op bestaande CV Ketel
– Duurzaam verwarmen met Warmtepomp
– Koppelen aan Hybride CV Ketel
Zonneboiler vloerverwarming

Je installatie aanvullen met zonneboiler vloerverwarming is helemaal duurzaam verwarmen, vraag vrijblijvend advies aan bij geselecteerde installateurs uit jouw regio.

Elektrische vloerverwarming

– Netten in dekvloer storten
– Verwarmingsmatjes op dekvloer lijmen
– Losse matjes op afwerkvoer (onder vloerbedekking)
– Dunne folie met verwarmingsdraden
– Infrarood verwarming (zeer energiezuinig)

Elektrische verwarming past door compact formaat in een dun bouwkundig pakket.

De warmtebron bij elektrische vloerverwarming is uiteraard stroom. Deze kan komen van het energiebedrijf (Energieprijzen vergelijken) of kun je zelf opwekken. Bekijk de mogelijkheden voor duurzaam thuis stroom opwekken, waarbij het rendement nog verder oploopt in combinatie met zuinige cv ketel.

Elk uitvoeringssysteem, warm water dan wel elektrische vloerverwarming heeft zijn eigen voordelen en nadelen, deze vind je verderop. Hiernaast is per type keuze uit aanleg als natbouw en droogbouw vloerverwarming. Afhankelijk van bestaande situatie (huis in gebruik of alleen nog bouwplannen) en bouwfase (nieuwbouw, uitbreiding, renovatie) waarin je zit.

Direct offerte aanvragen>>

Ruimte verwarmen

Het hele huis voorzien van vloerverwarming kan maar is zeker niet noodzakelijk. Kies voor warme vloeren in ruimtes die je dagelijks extra comfort geven. De meest gekozen ruimte bij plaatselijk aanbrengen zijn:

Badkamer
Keuken (woonkeuken)
Woonkamer
Aanbouw en Serre
Slaapkamer (ouderslaapkamer)

De hoeveelheid te verwarmen woonoppervlakte en inhoud is van invloed op capaciteit van benodigde warmtebron. Past het op de bestaande verwarmingsketel of is een nieuwe cv ketel installeren nodig. De specialist zoekt het allemaal voor je uit als je hier een offerte aanvraagt.

Hoofdverwarming of Bijverwarming

De volgende stap is bepalen of je de vloer verwarming inzet als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruiken gaat. Ook hier heeft de keuze weer gevolgen voor zowel bouw als dagelijks gebruik.

Hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming heeft het grote voordeel dat je geen radiatoren nodig hebt. Dit scheelt ruimte in huis, maakt kamers vrij indeelbaar. En geeft een optisch fraai design, de stille droom van veel huiseigenaren en iedere binnenhuisarchitect. Het gevolg van ontbreken radiatoren is dat je voor verwarming volledig van vloerverwarming afhankelijk bent, geen probleem maar wel even goed om te weten.

Vloer-verwarming staat bekent als een comfortabel maar traag werkend systeem. Het duurt dagen soms wel een week om de ingestelde temperatuur te bereiken nadat het systeem opgestart is. Even snel een paar graadjes hoger verwarmen is niet mogelijk, plaatsing van een sfeervolle gashaard of houtkachel biedt uitkomst. De warmte-installateur legt alle mogelijkheden en consequenties graag uit (denk b.v. aan gasleiding, luchttoevoer en rookgaskanaal).

Een ander nadeel dat bij volledige vloerverwarming kan optreden is koudeval. Dit soort tocht kan ontstaan bij kozijnen met matig geïsoleerd glas, als gevolg van ontbreken van een hitteschild zoals radiatoren bewerkstelligen met opstijgende hete lucht. Bij moderne kozijnen met isolatieglas en regelbare ventilatie komt dit nagenoeg niet voor, kijk bij de mogelijkheden van nieuwe buitenkozijnen.

Ga naar prijzen>>

Bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming kun je zien als comfortabele aanvulling op verwarmingssysteem met radiatoren. Echter zullen de radiatoren uitsluitend bijspringen als het nodig is, dus op koude dagen en bij weersomslag. Het hele jaar geniet je binnenshuis van met heerlijk warme blote voeten lopen over zowel vloertegels, laminaat als houten parketvloer.

Geluk van warme vloer eenmaal ervaren wil je niet meer zonder deze verwarming! 😉

Bouwkundige samenstelling

Het totale vloerverwarmingspakket (de totale dikte), bestaat uit een mix van bouwkundige elementen en installatietechniek. De exacte opbouw wordt bepaalt door beschikbare ruimte (de voordeur moet tenslotte ook nog open kunnen en hoogte 1e optrede trap gelijk blijven) in het bouwkundige detail. Waarbij voldoende dekking op de installatie nodig is om tegen mechanisch beschadiging te beschermen.

In het pakket kan opgenomen zijn zaken als; ruwe betonvloer, isolatie, noppenfolie (noppenplaat vloerverwarming), verwarmingselementen, dekvloer (of afwerkvoer genoemd), ondervloer en vloerbedekking. In een bestaande situaties is infrezen vloerverwarming vaak mogelijk. Laat je bij onvoldoende eigen kennis gewoon goed adviseren.

Legplan

Een goed legplan maken is belangrijk onderdeel van ieder verwarmingsinstallatie ontwerp. Het legpatroon aanpassen op bouwkundige details en specifieke situatie vraagt om ervaring. Ontwerpen ze een zigzag patroon, is een extra lange bocht in douchevloer gewenst of kiest men voor een doordacht slakkenhuispatroon. Doe vrijblijvend aanvraag voor deskundig advies.

Zomaar online een vloerverwarming legplan downloaden zal geen installateur adviseren…

Vloerbedekking

Vrijwel iedere vloerbedekking is geschikt voor vloerverwarming, vraag bij twijfel leverancier.

Verschillende vloerbedekkingen met geschiktheidsindicatie:

Vloertegels; perfect, zeker met flexibele voeg
Pvc vloeren; prima
Laminaat; alleen geschikt laminaat gebruiken
Houten vloer; kans op kromtrekken en scheuren bij droogte en hoge temperatuur
Parketvloer; uitsluitend geschikt parket toepassen, per op garantievoorwaarden

Let altijd op dat er rondom voldoende speling is op uitzetting en krip op te vangen als gevolg van temperatuurschommelingen. Ook wordt de dekvloer vaak rondom voorzien van een samendrukbare voegvulling (foamband, PS of EPS), zodat het hele pakket vrij kan werken.

Merken, Producenten en Bedrijven

Enkele bekende merken; Plieger, Henco, AEG, Magnum, Robot, Horbach, Jupiter en Uponor.
Bedrijven die leggen; JK, WTH, Direct, Unique, 123 vloerverwarming en Albrand.
Groothandel; Vloerverwarming Nederland

Vind adressen online, of doe direct aanvraag bij geselecteerde bedrijven uit jouw regio.

Vloerverwarming prijs

Vloerverwarming prijs is belangrijk, er is ook goedkope vloerverwarming van goede kwaliteit.

Als het kon zouden we hier graag kosten vloerverwarming per m2 opgevezen en alle bijkomende vloerverwarming prijzen noemen. Inmiddels zal het je helder zijn dat de kosten van veel factoren afhankelijk zijn. Maast technische kosten is ook locatie van  je huis, bedrijf of instelling binnen Nederland is van invloed. Het werk moet na opdracht door vakmensen ter plaatse uitgevoerd worden.

Om een goede kostprijs te bepalen selecteren we vakkundige bedrijven uit jouw regio. Zo blijven de reiskosten beperkt en kun je de aanbiedingen goed vergelijken. Gratis en verblijvend kun je de kosten van je vloerverwarming laten uitrekenen, met één aanvraag heb je dan snel meerdere offertes in huis.

Direct Offerte Aanvragen>>

 

Als nieuwe vloerverwarming aanleggen deel uitmaakt van een grote verbouwing of nieuwbouw woning, kun je ook een totale aanneemsom voor bouwkosten bij aannemers aanvragen.

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email