Loodgieter

Tarief loodgieter berekenen

Afvoer verstopt, radiator kapot, sanitair of nieuwe cv ketel kopen?
Loodgieter van installatiebedrijf komt al je pijpen en buizen installeren!

Naast vieze klusjes oplossen in huis verzorgt een loodgieter graag strak installatiewerk!

De loodgieter voert werktuigbouwkundige (WTB) klussen uit, waaronder alles met betrekking tot verwarming, sanitair en riolering. Ook zinkwerk, dakwerk (schoorstenen + dakdoorvoeren) en dakbedekking valt hieronder. Zijn collega voor elektrische installaties (E) is een elektricien.

Goede installatiebedrijven gespecialiseerd in loodgieterswerk vind je zo niet in iedere plaats.
Inmiddels wel gevonden in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere en Groningen.
En regio’s Utrecht, Groningen, Eindhoven, Enschede, Friesland, Brabant en Tilburg.

Dus in heel Nederland zijn wel goede loodgieters beschikbaar…

VRAAG OFFERTES AAN:

Samenwerken

Veel loodgieters zijn overigens allround installateurs en doen E + W-installaties. Op een kleine klus, gemiddelde verbouwing en nieuw huis bouwen is dat prettig werken. Hetzelfde installatiebedrijf doe al het technische installatiewerk, een aanspreekpunt en voorkomt afstemverliezen.

Als een loodgieter en elektro-installateur van verschillende bedrijven goed samenwerken, Bouwplanning volgen en bouwoverleg voeren is coördinatie geen probleem.

Loodgieterswerk

Wat valt allemaal onder werkzaamheden van de loodgieter? Een opsomming van werkzaamheden die loodgieters voor je kunnen uitvoeren maakt het duidelijk:

  • Riolering
  • Sanitair
  • Luchtbehandeling
  • Gasinstallatie
  • Verwarming
  • Dakwerken

Meer uitleg en voorbeelden bij diverse onderwerpen: Direct offerte aanvragen>>

Riolering

Nieuwe riolering aanleggen, (afvoer)buizen vervangen en onderhoud aan leidingswerken uitvoeren zijn voorbeelden van loodgieterswerkzaamheden. Hierbij horen ook afvoeren als putje en Draingoten, alles wat in de ruwbouw geïnstalleerd wordt.

Bij een rioolverstopping komt de loodgieter met speciaal gereedschap (trekveer, hogedrukspuit en vacuumpomp) langs om het probleem op te lossen. Eventueel gebruikt hij een inspectiecamera om de leidingen van binnen te controleren op gebreken. Deze kunnen dan direct opgelost worden, dit voorkomt verstoppingsproblemen in de toekomst.

Enkele loodgieters bieden ook een soort verzekering tegen verstopping. Een abonnement voor vaste prijs per maand of jaar waarmee je recht hebt op direct hulp bij problemen. Dus 24/7 paraat voor verlenen van service, vraag in offerteverzoek eventueel naar de mogelijkheden.

Sanitair

Bij sanitair kun je denken aan levering en montage van alle sanitaire artikelen. En accessoires voor wc, douche, keuken, wastafels en uitstortgootsteen in bijkeuken of garage. Inclusief leidingen voor wateraanvoer (koperwerk), kranen, afvoer sifon (zwanenhals of stankafsluiter) en leiding afsluiters. En de buitenkraan voor sproeien van de tuin (of irrigatiesysteem) natuurlijk niet te vergeten. Kies voor een vorstvrije buitenkraan en je kunt zelfs onder nul water tappen!

Gasinstallatie

De gasinstallatie thuis betreft het geheel aan gasleidingen (geel van kleur) onder vloeren, in muren en achter plafonds. Het tracé vanaf meterkast van gasleidingen naar koopplaat, cv ketel en optionele gashaard. Alles wat achter de gasmeter van het energiebedrijf zit valt onder de verantwoordelijkheid van de loodgieter.

Maken van sparingen en doorvoeren brandwerend afdichten kan hiervan ook onderdeel uitmaken, komt vooral voor bij appartementencomplexen en utiliteitsbouw met brandcompartimentenring. Binnen je eigen woning spelen deze kostbare ingrepen doorgaans allemaal geen rol.

Vraag Prijs & Advies>>

Verwarming

De hele verwarmingsinstallatie thuis kan een loodgieter aan nieuw aanleggen, vermaken en renoveren als het nodig is. Leidingen leggen, bochten buigen, fittingen lassen zadels monteren. Wat je hiervan thuis ziet in de cv ketel voor warmwatervoorziening en verwarming inclusief radiatoren. Of kies je liever voor het comfort van vloerverwarming in huis?

Zuinig omgaan met energie kan door optimaal rendement te halen uit opgewekte warmte. Bij traditionele mechanische afzuiging verdwijnt warme lucht continu naar buiten. Om de warmte te hergebruiken kun je een “warmte terugwin installatie”.

Deze wtw-installatie voorkomt onnodige verspilling van opgewekte warmte en zuivert de lucht. Voor een gezond binnenklimaat is periodiek de filters van een wtw installaties nodig, tijdig filters vernieuwen garandeert een gezond binnenklimaat in huis. Zo krijgen schimmels en huisstofmijt geen kans, wat goed is voor de gezondheid van het hele gezin.

Voor periodiek cv ketel onderhouden of wtw-installatie is ook een abonnement af te sluiten, naast onderhoud geeft dit je zekerheid op snelle hulpverlening bij storing en uitval van het systemen. Plus continu goede luchtkwaliteit zonder overmatig schadelijke bacteriën.

Luchtbehandeling

Onder luchtbehandeling valt het geheel van kanalen en units die bijdragen een een prettig binnenklimaat. Afzuigventielen in keuken en wc kennen we allemaal, maar ook het stelsel van heteluchtverwarming maakt hier onderdeel van.

Afzuiging gecombineerd met warmte terugwinnen (wtw) maakt je huis energiezuinig. Leidingen en kanalen voor klimaatbeheersing installeren is ook werk van de loodgieter. Gekoppeld aan airco is temperatuur en luchtvochtigheid in huis en bedrijf goed controleerbaar. Klimaatbeheersing door airco’s draagt bij aan prettig en productief werken.

Dakwerken

Het laatste onderdeel dat binnen het domein van de loodgieter val is dakwerk en alles wat hiermee samenkomt. Platte dakbedekking, zinken daken, koperen dak en alles inclusief dakgoten, hemelwaterafvoeren en hwa riolering. Lees hierover meer op nieuwe daken info. Of laat je simpelweg informeren door loodgieter, inclusief prijsopgave van kosten.

Tarief loodgieter

Wat kost een loodgieter? De prijs van een loodgieter bestaat uit materiaal, arbeid, soms reiskosten (voorrijkosten) en opslag voor winst en risico. Aan alleen een loodgieter uurtarief alleen heb je niet zo veel, het gaat er tenslotte om wat hij maakt.

Het actuele btw tarief loodgieter weet het installatiebedrijf precies en komt op je aanbieding. Normaal gesproken hoog tarief maar soms is er belastingvoordeel beschikbaar.

Prijs loodgieter opvragen bij een plaatselijk loodgietersbedrijf is een verstandigen beslissing, met een gespecificeerde offerte weet je precies wat er gebeuren moet tegen en hoeveel dit kost. Met op postcode geselecteerde installateurs uit jouw buurt blijven de reiskosten beperkt.

Offerte loodgieter aanvragen>>

 

Bij grote klus, verbouwing of nieuwbouw kan de aannemer ook installatiewerk verzorgen.
Loodgieter prijs vergelijken kan altijd, net als voor overige onderwerpen offerte aanvragen.

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email