Isolatie

Woning Isoleren Vergelijken

Isolatieadvies voor goed isoleren vloer, wand en dakisolatie…

Op zoek naar goed isolatiemateriaal voor het goedkoop laten isoleren huis, garage of zolder? Dan komen vast veel vragen over isolatiewaarde, kosten en praktische oplossingen op je af…

Ontdek de Beste Materialen & Bedrijven voor Laagste Prijs!

Weet snel alles over dakisolatie, vloerisolatie (kruipruimte isolatie), wandisolatie en gevelisolatie (spouwmuurisolatie) voor jouw huis. Kennis uit eigen ervaring opgedaan bij nieuwbouw projecten, verbouw klussen, na isoleren huis en oude woningrenovatie.

Direct persoonlijk advies van ervaren isolatiespecialist ontvangen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes inclusief isolatieadvies! (Snel antwoord van specialisten uit jouw buurt)

VRAAG OFFERTES AAN:

Isolatie Wiki Isoleren

Kennis en achtergrondinformatie bij isoleren, isolatiemateriaal en prijzen.

Soorten isolatie

In basis is er onderscheid tussen zachte isolatie en harde isolatie. Iedere uitvoering heeft zijn eigen kenmerken en toepassing door specifieke eigenschappen. Bekende voorbeelden van zachte isolatie zijn steenwol en glaswol isolatie. Onder harde isolatie valt EPS, PUR en PIR. De isolatiespecialist past toe wat binnen zijn aangeboden isolatiesysteem valt.

Kruipruimte isoleren

Bij het isoleren van een kruipruimte worden de wanden (fundering) van de buitengevels geïsoleerd in combinatie met de beganegrondvloer. Het aanbrengen van ventilatieroosters maakt een belangrijk deel uit van een gebalanceerd systeem. In nieuwbouw direct in het opgaande werk opgenomen en bij na isoleren vaak achteraf geboord (renovatieroosters).

Gekozen kuipruimte isolatie is geschikt voor toepassing in vochtige omstandigheden onder de vloer. Aan de hand van details en toegepaste beganegrondvloer (houten vloer, betonvloer, PS systeemvloer, exc.) zijn er diverse systemen ontwikkeld om de kruipruimte van isolatiemateriaal te voorzien. Laat de expert het beste systeem voor jouw situatie kiezen.

Vloerisolatie

Bij nieuwbouw is vloerisolatie een onderdeel van het begane grond vloersysteem. Bij bestaande panden is de isolatiewaarde vaak gering en bij oude huizen helemaal niet aanwezig. Hier (extra) isolatie aanbrengen tegen de begane grond heet na isoleren. De meest geschikte uitvoering wordt per situatie bepaald door het isolatiebedrijf.

Gevelisolatie

De bij Nederlandse huizen meest toegepaste gevelisolatie is spouwmuurisolatie. Traditioneel is de opbouw van een gemetselde spouwmuur (van binnen naar buiten) als volgt;

Binnenspouwblad – Luchtspouw – Buitenspouwblad

Binnenspouwblad; vaak van kalkzandsteen
Luchtspouw; sinds half jaren ’70 vaak voorzien van wat isolatiemateriaal (gemonteerd middels spouwankers)
Buitenspouwblad; uitgevoerd in halfsteens metselwerk, vaak baksteen

Situatieafhankelijk zullen isolatiebedrijven het beste systeem voor na isoleren voorstellen.

Wandisolatie

Wandisolatie van buitenmuren is hierboven behandeld. Ook binnenwanden kun je van isolatiemateriaal voorzien. Systeemwanden zoals houtskeletbouw (HSB) en metal stud wanden hebben ruimte om isolatieplaten in op te nemen.  Massieve wanden van (metsel)steen of lijmblokken kan isolatie tegenaan gemonteerd worden en hierna afgewerkt. Ook een voorzetwand plaatsen is mogelijk, waarbij een  buigslappe voorzetwand tevens akoestische kwaliteiten kent. Naast het isolatiebedrijf kan ook een aannemer wandisolatie verzorgen.

Dakisolatie

Goed isoleren van het dak zal sterk van invloed zijn op de energiebesparing. Warme lucht stijgt tenslotte op waardoor de warmte bij geringe isolatie gemakkelijk naar buiten dringt en verloren gaan. Zonder dakisolatie is dit warmteverlies zeker het geval en sterk aanwezig. In dit geval is dakisolatie aanbrengen altijd zinvol en als investering waarschijnlijk snel terugverdiend. Vraag in alle gevallen vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jouw dak.

Geluidsisolatie

Last van lawaaiige buren of ander storend omgevingsgeluid? Juist voorkomen dat ander last heeft van door jouw geluid? Of juist de acoustic van oefenruimte of eigen studio verbeteren?

In alle genoemde gevallen kan geluidsisolatie aanbrengen aanzienlijke akoestische verbeteringen geven. Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak, raadpleeg hiervoor de geluidsisolatiespecialist. (vermeld geluidsisolatie in projectomschrijving)

Glasisolatie

Isolerende beglazing is bij nieuwbouw al jaren de norm. Wel is de isolatiewaarde van dubbel glas afgelopen periode sterk toegenomen. Zowel bij enkel glas als kozijnen met dubbele beglazing is extra isolatie aanbrengen mogelijk. De isolatiespecialist informeert je hierover graag.

Wanneer echter ook je kozijnen aan vernieuwing toe zijn, kun je naast glasisolatie tevens kozijnen vervangen overwegen. Vraag voor beide situaties een offerte op (voor zowel isoleren als kozijnen) en vergelijk de prijzen met elkaar. Direct een complete woningverbetering doorvoeren geeft gemak en bespaart zeker op lange termijn kosten.

Energiekosten verlagen

Je huis extra isoleren zal minder energieverbruik tot gevolg hebben waardoor stookkosten dalen. Maar stel dat de energie die je wel gebuikt ook nog eens goedkoper geleverd wordt? Dan wordt de besparing nog veel groter, bekijk jouw mogelijkheden op Simpel Energie Vergelijken.

Zelf isoleren of laten isoleren?

Goede isolatie geeft comfort in huis, draagt bij aan snelle opwarming van ruimtes en houdt warmte in huis langer vast. Isolatie aanbrengen zorgt voor lager energieverbruik voor verwarming en dus minder energiekosten. En in de zomer blijkt de warmte buitenshuis, zodat ook koelen met airco voordelig uitpakt. Goed isoleren bespaart veel geld en ontziet hiernaast ook het milieu. Een hoogwaardige thermische schil aanbrengen is een duurzame investering die je op termijn geld oplevert. Zo maak je als extraatje een mooi rendement (roi) op je investering.

Maar zorg altijd wel dat isoleren nauwkeurig en bouwfysisch goed gebeurt. Bij thermische isolatie aanbrengen komt ook altijd condensatie kijken. Om dit vocht correct af te voeren is ventilatie nodig. Gebruikt isolatiemateriaal en toegepaste dikte moet in overeenstemming zijn met het bouwkundige detail. Wanneer hierin fouten gemaakt worden (tijdens ontwerp en/of gedurende uitvoering van het werk) bestaat het risico van een dauwpunt binnen de isolatie. Een goed isolatiebedrijf heeft hiervan kennis en zal er naar ervaring rekening mee houden.

Verkeerd isoleren risico

Het gaat te ver hier nu dieper in te gaan op wat wat allemaal fout kan gaan bij isolatiewerkzaamheden. Het zou dan gaan over begrippen als lambda waarde, dauwpuntberekeningen, condensvorming, ventilatie en mogelijk schimmels. Wil je meer weten kijk dan voor aanvullende informatie op isolatieplaten. Verkeerd isoleren is in het verleden veel voorgekomen met vochtprobleem en schimmelvorming aan toe. Mocht dit een herkenbaar probleem voor je zijn, dan ben je een gedupeerde van deze bouwkundige faalkosten. Waarschijnlijk vind je hiervoor wel een goede oplossing onder vochtbestrijding.

Prijs isoleren

Isolatie aanbrengen is echt een vak zoals je vast wel begrepen hebt. Een ervaren klusser met bouwkundig benul kan veel zelf. Maar juiste systeem kiezen, materieel goed aanbrengen en voorzien van werkende ventilatie moet niet worden onderschat. Vraag nu vrijblijvend prijs aan en beslis gewoon later wat je doet. De geringe kosten zullen je positief verassen…

Claim Isolatie Aanbieding>>

Kosten isoleren aangevraagd? Ook airco en zonwering verbeteren binnenklimaat.
Meer duurzaamheid met warmtepomp, HR Ketel, zonnepanelen  en overige offertes.

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email