Makelaar

Makelaar vinden woonruimte…

Goede makelaar vinden en prijs makelaars vergelijken! (incl. no cue no pay)

Je huis te koop zetten en verkopen of geschikte woonruimte vinden gaat het snelst met hulp van een makelaar og. De plaatselijke makelaar is bekend met aanbod en prijzen in jouw regio.

Zo heeft hij het actuele aanbod van huizen die te koop staan en vraag uit de vastgoedmarkt goed in beeld. Zowel voor woning verkoop, huis aankopen als een leuke huurwoning vinden.

Vind direct jouw makelaar door adviseurs vergelijken op Prijs, Kwaliteit & Service!

Benieuwd wat je huis waard is maar nog geen concrete verhuisplannen? Ook voor woning taxatie kun je vrijblijvend aanvraag doen. Vul postcode in en ontvang deskundig advies>>

MAKELAAR OFFERTES AANVRAGEN:

Makelaars

De makelaar brengt vraag en aanbod samen en biedt oplossingen in huisvestingsvraagstukken (zowel zakelijk als privé). Dus naast taxaties, aankoop- en verkoop van huizen vind je er ook huurwoningen. De meeste makelaars bemiddelen naast sociale huisvesting van woningbouwverenigingen tevens voor vrije sector huur van particulier. Plaats Onroerend Goed Aanvraag>>

Werkzaamheden waarmee makelaars je graag bijstaan:

  • Huis kopen (ook zoekopdracht)
  • Huis verkopen (woning verkoop)
  • Huis huren (woonstichting, vrije sector huur, kamers en studentenhuisvesting)
  • Huis verhuren (tevens 2e woning en recreatie vastgoed)
  • Tijdelijke woonruimte

Lees hieronder van ieder onderwerp enkele voorbeelden en tips uit de praktijk.

Huis kopen

Het kopen van een huis doe je waarschijnlijk niet dagelijks of maandelijks maar op z’n hoogst eens in de zoveel jaar. Dan is het logisch dat je niet op de hoogte bent van alles wat hier bij komt kijken. Zowel technisch, tactisch als juridisch kan er veel fout gaan met hoge kosten tot gevolg of boetes achteraf. Een aankoopmakelaar inschakelen is verstandig en kost relatief weinig geld. Sterker nog; een goede aankoopmakelaar is z’n courtage in veelvoud waard…

Uiteraard bepaal je zelf welk huis je gaat kopen, geef de makelaar al je wensen gewoon op. Hiermee maakt hij snel een selectie uit het bestaande aanbod. Eerst alleen een zoekopdracht plaatsen behoort tot de mogelijkheden. LET OP; bij het actuele aanbod kunnen ook huizen zitten uit de ‘stille verkoop’! Dit zijn woningen die eventueel op de markt komen maar (nog) niet openbaar te koop staan.

Zo heb je snel meer keus dan je zelf met langdurig zoeken ooit kunt vinden… 😉
Zelf reeds een droomhuis gevonden? Ook dan is de aankoopmakelaar waardevol!

De makelaar zal met kennis en advies bijdragen aan optimaal woongenot binnen jouw budget. Met neutrale blik zal hij gekozen objecten bekijken en zijn eerlijke bevindingen met je delen. Bouwkundige gebreken ontdekken, bestemmingsplannen controleren en prijs onderhandelen.

Als de koop rond is en Kadaster geraadpleegd, wordt het koopcontract opgesteld. De aankoopmakelaar controleert deze op belangrijke punten zodat je het document zorgeloos kunt tekenen. Inclusief het traject van akte passeren bij de notaris begeleiden.

En mocht er achteraf sprake zijn van verborgen gebreken dan weet jouw makelaar raad.

Ontvang voordelig tarief Aankoopmakelaars>>

Huis verkopen

Dat een makelaar huizen verkoop is bij iedereen wel bekent, maar wat komt hier allemaal bij kijken? Naast huizen vallen uiteraard ook appartementen, flats, studio’s, appartementen en penthouses onder het o.g. aanbod. Recreatief vastgoed (huisjes, chalets & bungalows) en zakelijk vastgoed is een andere tak van sport, dit komt hieronder tevens aan bod.

Het takenpakket van de verkoopmakelaar is talrijk en altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. . . Na een prettige kennismaking, taxatie en wederzijds akkoord over de verkoop opdracht gaat de verkopend makelaar direct voor jou aan de slag!

Werkzaamheden

Wat de vastgoed verkoper voor je gaat doen is altijd in onderling overleg. Spreek vooraf goed af wat hij WEL en NIET doet, zodat iedereen precies weet wat er verwacht worden mag.

Werkzaamheden die een makelaar na taxatie ter verkoop en promotie van je huis kan doen zijn adverteren (offline, online en in krant), de woning online op huizensite Funda plaatsen, een makelaarsbord ofwel “te koop bord” in je tuin plaatsen, flyeren en het aanbod op woonbeurzen presenteren.

Tevens zal social media ingezet worden als online marketing promotie, hiermee kan je het te koop staande huis zelf ook actief promoten via Twitter, Facebook en Linkedin. Verspreiding kan snel gaan, zeker als ook je vrienden de advertentie delen. Hiernaast is er vaak de mogelijkheid om gratis aan de NVM Open Huizen Dag deel te nemen. (Leuk huis gezien? Dan kun je het later samen met de makelaar bezoeken).

Vraag naar de beste strategie voor jouw situatie, weet wat jij WEL en vooral NIET moet doen voor snelle verkoop, ontvang goede verkoopstyling tips en gebruik makelaarsgeheimen.

Wanneer er eenmaal potentiële kopers gevonden zijn kan de ervaren makelaar zijn werkelijke waarde tonen en echt het verschil maken. Je wilt tenslotte de beste prijs voor je huis ontvangen als kan binnen een redelijke termijn. De makelaar kan kijkers in je huis begeleiden en zal de woning hierbij actief verkopen zonder opdringerig over te komen – Ieder z’n vak!

Serieuze kopers reageren na een geslaagde bezichtiging doorgaans vlot. Voordat er een bod uitgebracht wordt, willen veel kopers nogmaals je woning komen bezichtigen. Hierbij kan hun aankoopmakelaar aanwezig zijn. Ook hierbij is de rol van verkopend makelaar vaak doorslaggevend, en zal de kopers observeren op gedrag, behoeftes en hun (financiële) situatie.

Wanneer ook deze bezichtiging naar wens verlopen is, zal je makelaar de verkoper verzoeken een bod uit te brengen. Wanneer dit komt is de prijsonderhandeling echt begonnen. Een spannende periode voor zowel koper er als verkoper! Met een specialist in de hand maak je hierbij geen domme fouten (uit emotie te snel toegeven) die achteraf veel geld kunnen kosten (te lage bieding aanvaarden).

Is de prijs rond en zijn bijbehorende condities als ontbindende voorwaarden, datum passeren akte bij notaris en tijdstip sleuteloverdracht bekend? Dan wordt het voorlopig koopcontract opgesteld en is de transactie officieel rond. Let wel dat de ontbindende voorwaarden nog aangesproken kunnen worden binnen de afgesproken (en wettelijke) termijn. Het niet rond krijgen van financiering van hypotheek bij hypotheekverstrekker is hierbij het meest gevreesd.

Om afketsen van de deal, buiten ontbindende voorwaarden om te voorkomen, wordt vaak een boeteclausule opgenomen. Een slimme makelaar zal dit in jouw belang opnemen in het voorlopig koopcontract. Laat je overigens niet misleiden door term ‘voorlopig’, dit contract is 100% hard en staat zo vast als een huis. Pas wanneer de bedenktermijn volledig om en verstreken is, is de koop onomstotelijk gesloten. Gefeliciteerd met de verkoop van je huis!

Voor sleuteloverdracht kunnen er nog afspraken gemaakt worden mbt over te nemen roerende zaken. Denk hierbij aan in de woning aanwezige zaken als vloerbedekking, gordijnen en andere roerende zaken die jij niet meer nodig hebt en voor de koper van waarde kunnen zijn. Hiervoor wordt bij interesse een overnamesom vastgesteld, gratis verstrekt of besloten dat de koper dit niet wil overnemen. In dat laatste geval zal de verkoper deze attributen voor overdracht uit het huis verwijderen.

Dit is in vogelvlucht wat de verkoopmakelaar voor je betekenen kan. Uiteraard doet hij achter de schermen ook het nodige papier, marketing en organisatie werk. Naargelang prijsstelling, omvang, marktomstandigheden en doorlooptijd gaat hier de nodige energie in zitten.

Een goede makelaar is actieve bemiddelaar die doorzet totdat de koop gesloten en 100% rond is. Per regio zijn er hier een aantal op geselecteerd, deze kunnen we je van harte aanbevelen.

Vergelijk direct prijs Verkoopmakelaars >>

No cue no pay makelaar

Binnen de makelaardij is verkopen op basis van no cue no pay in opkomst. Dit is alleen betalen bij behaald resultaat, dus uitsluitend kosten nadat de woning daadwerkelijk verkocht is. Nog niet in heel Nederland beschikbaar, vraag gewoon naar de mogelijkheden in jouw regio.

Zelf huis verkopen zonder makelaar

Je huis zelf verkopen zonder makelaar? Ook dat is mogelijk! (download boekje vol verkooptips) Stel dat je zelf een koper gevonden hebt en samen een koopprijs overeengekomen bent, dan ben je al goed op weg. Eventuele kleine gebreken vooraf laten verhelpen bevordert verkoop. Maar hierna volgt het officiële gedeelte van koopcontract opstellen, een notaris zoeken en betalingstransactie correct laten verlopen. Het is verstandig en in ieders belang je bij deze officiële handelingen door een professional te laten begeleiden.

Tip; Ook voor deelopdrachten kun je een makelaar inschakelen.

Bedrijfspanden

Sommige makelaar hebben commercieel vastgoed erbij, anderen zijn hierin juist gespecialiseerd. In dit segment van kantoren winkels, fabriekshallen en overige bedrijfsruimtes. Zeker bij transacties binnen deze sectoren is het verstandig samenwerken met ervaren professionals in commercieel vastgoed. Heb je commercieel vastgoed te koop staan of zoek je juist nieuwe bedrijfshuisvesting om binnenkort (eventueel) aan te schaffen? Doe nu 1 aanvraag online en ontvang snel reactie van makelaars gespecialiseerd in zakelijk vastgoed.

Huis huren

Voor het huren van woonruimte kun je bij de verhuurmakelaar terecht. Ondanks dat er in Nederland nogal eens sprake is van lange wachtlijsten voor huurhuizen, heeft de makelaar vaak actueel aanbod van huurwoningen zonder wachtlijst. (Het grote huurwoningtekort in Nederland wordt veroorzaakt door scheefhuurders, falend overheidsbeleid en huisjesmelkers waardoor er in grote steden permanent woningnood heerst.) Deze bij makelaars te huur staande woningen, appartementen of kamers zijn in particulier bezit. Hierdoor ben je niet afhankelijk van je positie op een ellenlange wachtlijst. Een geschikte huurder die komt heeft eerste keus.

Op zoek naar betaalbare woonruimte? Dan direct het aanbod in jouw regio Hier Opvragen>>

(Studenten vinden zo ook snel studentenhuizen en vrije kamers te huur in studentensteden!)

Huis verhuren

Een eigen woning bij makelaars ter verhuur aanbieden kan ook. Misschien een goede oplossing voor je leegstaande nog niet verkochte 2e huis? Met de ontvangen huuropbrengst van de woning kun je maandelijks de 2e hypotheek betalen. Zo valt de dubbele woonlast van je schouders en soms blijft er dan nog maandelijks geld over ook. Wellicht kun je het huis aanhouden als rendabel beleggingspand. Onderzoek samen vrijblijvend snel alle verhuurmogelijkheden.

Het verblijf opdelen (splitsen) in kamers en aan studenten verhuren kan maandelijks een goed huurrendement opleveren. Vraag de specialist naar de mogelijkheden, vaak zijn er gemeentelijke voorwaarden waaraan het pand moet voldoen.

Of ben je wellicht in gelukkige bezit van een vakantieverblijf maar maak je er zelf weinig gebruik van? Al eens gedacht aan geld verdienen door je vakantiehuisje te huur aanbieden als recreatief vastgoed? De makelaar adviseert je graag over mogelijkheden van te behalen rendement uit verhuur. Hij berekent de bijkomende kosten van een beleggingsobject precies uit en waarschuwt voor de risico’s van zelf je huis verhuren.

Informeer naar mogelijkheden Jouw Huis Verhuren>>

Tijdelijke woonruimte

Je huis succesvol verkocht, maar kunt niet aansluitend je nieuwe huis betrekken? Relatie ten einde en snel even woonruimte voor jezelf nodig? Op zoek naar een studentenkamer maar nog niets kunnen vinden? Werken aan een tijdelijk project in een andere stad? Allemaal redenen waarom je snel tijdelijk woonruimte nodig hebt. Informeer vrijblijvend bij de regionale makelaar, grote kans dat je na plaatsen hulpvraag snel geholpen bent!

Kortom; bij alle huisvesting vraagstukken als woning kopen en verkopen, huis huren / verhuren of voor tijdelijke woonruimte vinden Informeer je gewoon bij Erkende Makelaars>>

 

Goede makelaar gevonden? De volgende stap is een deskundige notaris vinden.
Direct ook verhuizers vergelijken, en de prijs van verbouwing of andere klussen>>

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email