Schilder

Goede schilder nodig?

Vind betaalbaar schildersbedrijf met goede schilders bij jouw in de buurt!

Zowel vakkundig opfrissen van het binnenschilderwerk als het periodiek schilderwerk buiten van je huis aanpakken. Onderhoud schilderwerk bespaart geld en voorkomt hoge kosten.

Goedkope schilders die goed werk afleveren, vraag schilder prijzen aan en je kunt snel de beste schilders offertes vergelijken. De winterschilder kwast bijvoorbeeld tegen gereduceerd tarief!

Vaak is buitenwerk in droge periodes uitvoeren goed te combineren met binnenklussen met slecht weer. Vraag schilders naar voordelige oplossing, ze maken graag passende aanbiedingen.

Vul direct postcode in en ontvang van regionale schilders snel offertes thuis!

VRAAG OFFERTES AAN:

Veel schilders zijn ook behangers, gebruik voor behangwerk ook bovenstaand formulier.

Schilderen

Het schilderen van je huis, verbouwing of andere klus valt onder afbouwwerkzaamheden en na realisatie onder periodiek onderhoud. Verven en behangen is een bewerking met zowel een beschermende functie als esthetisch doel. Een laatste bewerking waarvan het eindresultaat zichtbaar blijft na oplevering van het werk. En het onderliggende materieel (beschilderde oppervlak) beschermen tegen vocht, vuil en invloeden van buitenaf.

Nieuwbouw & verbouwing

Een goed aangebrachte verflaag biedt naast gewenste kleur (Ral) duurzame bescherming tegen veroudering en rotting zoals houtrot aantasting. Buiten in de open lucht is schilderwerk met nadruk van belang voor verduurzaming van kozijnen, draaiende delen (ramen & deuren), gevels en boeien.

Bij binnenwerk heeft verven naast bescherming vooral het doel van op kleur brengen van wanden, vloer en plafonds en juiste uitstraling geven aan woonkamer, trap, keuken en badkamer. Hiervoor kun je nu vrijblijvend offertes aanvragen.

Onderhoud & renovatie

Bestaand schilderwerk bijhouden is een rendabele investering in je eigen huis. Omdat de verflaag slijt onder dagelijkse weersinvloeden (wind, regen en winterse neerslag) en veroudert door UV-straling (zonlicht) is controle staat bestaand schilderwerk en onderhoud van schilderwerk noodzakelijk.

Maak er een gewoonte van deze controle regelmatig uit te voeren, zeker 1 keer per jaar. Kies een vast tijdstip in het voorjaar of najaar, neem als ezelsbruggetje bijvoorbeeld met het verzetten van de klok (zomertijd/wintertijd). Dit voorkomt waarschijnlijk onnodig kozijnen vervangen en met zekerheid vroegtijdig ingrijpend renovatiewerk.

Schilderwerk Aanvragen »

Controleer de verflaag zelf jaarlijks op beschadigingen zoals natuurlijke slijtage, haarscheurtjes en mechanische beschadigingen. Onderzoek vooral liggende houten delen en onderste 20 centimeter van stijlen, dit is de dorpelaansluiting dorpel (horizontaal kozijnhout) met stijl (verticaal kozijnhout). Bekijk naast de kozijnen ook draaiende delen als ramen en deuren op dezelfde wijze en vergeet vooral ook niet kitnaden (waaronder beglazingskit) op gebreken en veroudering te controleren.

Wanneer je het schilderwerk zelf niet goed kunt beoordelen, kan het onderhoudsbedrijf of de schilder dit voor je doen. Informeer optioneel naar een schilder onderhoudscontract, dan heb je hier zelf geen omkijken meer naar onderhoud van buitenschilderwerk.

Zelf Schilder? Start Deelname » (gratis)

Huis schilderen

Laat voor iedere schildersklus de juiste vakman een prijsopgave maken. Een nieuwbouwschilder heeft andere kwaliteiten dan een onderhoudsschilder, en een renovatieschilder beschikt over weer andere specifieke kennis. Geef op wat je thuis precies geschilderd wil hebben met bouwjaar (bij benadering) en eventuele bijzonderheden.

BTW Schilder

De leeftijd van je huis is van invloed op het schilder BTW tarief, maar ook de winterschilder hanteert vaak een gunstig tarief. Naast belastingvoordeel biedt de schildersbranche tijdens wintermaanden een laag uurloon voor binnenwerk. Vraag de vakman naar zijn mogelijkheden.

Winterschilder

Bij lage temperaturen door winterweer kunnen schilders buiten niet doorwerken. De winterschilder zoekt binnenklussen, vaak tegen een voor bedrijf en consumenten gunstig laag tarief. Een slimme inkoper maakt hiervan handig gebruik, ook jij kunt schilderwerk slim aanvragen.

De overeenkomst tussen de nieuwbouwschilder, een onderhoudsschilder en renovatieschilder is dat ze allemaal allround schilders binnen hun vakgebied zijn. Hiermee zijn ze prima geschikt voor zowel de buitenboel schilderen als schilderwerk binnen uitvoeren.

Binnenschilderwerk

Het huis van binnen schilderen is een klus die veel bewoners graag zelf uitvoeren. De voornaamste reden hiervoor is geld voor een schilder uitsparen. Binnenschilderwerk heeft niet zo’n beschermende functie als de verf die je buiten gebruikt. Het netjes aanbrengen van de afwerklaag als blijvend zichtbare eindafwerking geld ook binnen in huis.

Onder binnenschilderwerk valt alles wat binnen in huis van kleur voorzien kan worden.

Schilderwerk binnen:

  • Ruimtes; keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamers
  • Grote oppervlaktes; muren, plafond en vloer (je kunt zelfs laminaat schilderen)
  • Onderdelen; deuren, kozijnen, plinten, trapleuningen en trap schilderen
  • Bijzonder schilderwerk; behang, stucwerk, vliesbehang, tegels, houten vloer schilderen
  • Extra aandacht nodig; trap en voordeur schilderen

Direct prijs Binnenschilderwerk Aanvragen>>

Zelf schilderen

Verf kopen of latex voor muur sausen en plafond witten en zelf aan de slag gaan, vaak met hulp van vrienden en familie kan heel gezellig zijn. Onderschat hierbij niet de kosten van alle schildersbenodigdheden zoals kwasten, rollers, verfbakjes, ontvettingsmiddelen, schuurpapier en schildersplakband. Om de kamer en gered gekomen schilderswerk netjes te houden zijn spatkleden (stucloper of dekkleden) gebruiken noodzakelijk.

Ook zul je een keukentrapje nodig hebben en eventueel is een kamersteiger huren handig. Hou er serieus rekening mee dat alles wat je gebruikt waarschijnlijk permanent onder de verf komt te zitten. Als je in de avonduren moet schilderen of in donkere periodes te werk gaat is goede werkverlichting een must. De vakman verzorgt zelf alle hulpmiddelen.

Voor de leek is schilderen een nauwkeurige klus die veel meer tijd in beslag blijkt te namen dan vooraf verwacht. Met een resultaat dat van lage kwaliteit is wanneer je het kritisch bekijkt en eerlijk beoordeelt. Wil je hier echt 10 tot 20 jaar tegenaan kijken of wil je het direct goed doen? Voor de echte schilder is een huis binnen schilderen snel uitvoerbaar, informeer vrijblijvend naar een prijsopgave schilderwerk binnen. Jouw gezin en vrienden zullen je dankbaar zijn…

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk van je huis zelf doen kan maar vraagt voor goed eindresultaat wel om enige doe-het-zelf ervaring. Het gaat naast op gewenste kleur brengen tenslotte ook om het aanbrengen van een beschermende verflaag.

En als je zelf klussen ook nog een beetje leuk vindt, zou je zelf ramen, deuren en kozijnen schilderen kunnen overwegen. Wanneer je echter geen plezier beleeft aan verf en kwasten, vraag dan gewoon een schilderwerk offerte aan bij de vakman.

Onder buitenschilderwerk valt al het schilderwerk dat buitenshuis in de open lucht zit.

Schilderwerk buiten:

Prijs & Advies Buitenschilderwerk Aanvragen>>

Het hele huis wit schilderen is misschien wel je droom, maar laat je hierbij goed adviseren! Een witte muur wordt snel vuil en kan hierdoor snel een vervallen indruk geven. Eerlijk advies uit eigen ervaring aan je schilder vragen over buitenkant huis schilderen kan grote teleurstelling achteraf voorkomen.

OfferteMAN Tip; Wil je kosten besparen op schilderwerk? Overweeg dan je kozijnen te vervangen door aluminium of kunststof kozijnen! Dan ben je in 1 keer van al je schilderwerk verlost! Vraag beide aan en vergelijk gewoon de schildersofferte met de prijs van kozijnen, dat is slim tijd en geld besparen! (Kun je gelijk ook voor die mooie schuifpui gaan…)

Schilderplan

Het schilderplan van een pand is een nauwkeurige planning voor komend schilderwerk voor komende jaren. Dit plan met prognoses wordt ook wel onderhoudsplan schilderwerken genoemd en wordt vaak gekoppeld aan onderhoudscontracten. Hiermee heb je zelf geen omkijken meer naar het onderhoud van je vastgoed en staat het pand er altijd goed verzorgd bij.

Sommige schilders bieden contracten voor onderhouden van schilderwerk op basis van vaste prijs per jaar of maand. Maar ook meerjarenplannen met indicatie van kosten voor toekomstige kosten zijn mogelijk. Zo kom je niet voor verassingen van hoge kosten te staan en kun je sparen voor een schildersbudget reservering.

Gebruikelijk bij verenigingen van eigenaren (VVE) naar ook handig voor particulieren.

Schilder Opdrachten Gezocht? Start Deelname » (gratis)

Prijs schilderwerk

De vraag; “wat kost een schilder?” is niet te beantwoorden met het geven van het actuele uurtarief schilder. Want naast het uurloon van de schilder zijn er ook materiaalkosten, materieel huur en afhankelijk van reisafstand een kilometervergoeding.

Met alleen een goedkope schilder ben je niet geholpen, liever maak je gebruik van een goede schilder met ervaring. Deze brengt de totale kosten schilder zoals bijvoorbeeld ‘huis schilderen kosten’ met een gespecificeerde offerte voor jouw situatie in beeld.

Vraag meerdere schilder prijzen aan zodat je eenvoudig goedkope schilders kunt selecteren. Vervolgens krijg je snel schilder prijzen thuis en kun je naast op prijs, garantie en volledigheid ervaring schilders vergelijken.

Vraag eenvoudig prijzen aan, zowel voor een heel huis schilderen als enkele trap schilderen kosten opgave. Vraag direct enkele schilders aan en ontvang offerte schilderwerk thuis!

Schildersbedrijf of zzp schilder

Een zelfstandige schilder (zzp-er) kan dezelfde kwaliteit schilderwerk leveren als een groot schildersbedrijf. Bij een klein bedrijf zijn de lijnen kort en heb je vaak direct contact met de schilder (vaak ook eigenaar van het bedrijf) die de klus na opdracht ook zelf bij jouw komt klaren. Als deze ziek is heb je die dag mogelijk geen schilder en de planning van voorgaande klussen bepaalt mogelijk aanvang van jouw klus.

Bij een groot schildersbedrijf is de werknemer die het werk opneemt, telefoon aanneemt en de offerte uitschrijft vaak een ander persoon. De schilders die bij jouw komen kwasten zijn weer andere vakmensen. Bij een groot schildersbedrijf kan een zieke vervangen worden en schildersploegen aangepast worden op wisselende omstandigheden.

Poolse schilder

Een Poolse schilder wekt bij veel consumenten de suggestie dat het een goedkope schilder betreft. Maar dit is niet vanzelfsprekend altijd het geval. Poolse vaklieden betalen ook gewoon belasting en kennen de schilderstarieven van Nederlandse collega’s. Er zijn hieronder goede bedrijven die prima schilderwerk verzorgen. Vergelijk verschillende bedrijven op prijs, kennis en kwaliteit maar niet op afkomst.

Al deze schildersbedrijven zijn vergelijkbaar, verras jezelf met slecht één offerteaanvraag>>

Huisschilder

Een huisschilder kan meer dan alleen je woning van verf voorzien. Deze naam wordt gebruikt om de vaste schilder of schildersbedrijf van een opdrachtgever aan te geven. Dit kan een particulier zijn die zijn huis door z’n eigen schilder laat onderhouden, maar ook een bedrijf dat gebruik maakt van de service van vaste schilder voor schildersonderhoud over lange termijn.

Huisschilder Offertes Aanvragen>>

Het voordeel van een huisschilder hebben is dat je hem goed kent en na verloop van tijd van elkaar weet wat er over en weer verwacht wordt. Als technisch voordeel komt hierbij dat de huisschilder precies weet met welke verf onderliggende lagen opgebouwd zijn en wanneer de laatste keer onderhoud was. Zo kan hij het nieuwe verfsysteem hierop aanpassen en volstaan met bijvoorbeeld 1 of 2 lagen dekverf afschilderen.

Ook zal de huisschilder zijn vaste klanten graag willen behouden, en nette prijsopgave doen.

Behangen

Veel schilders kunnen ook goed behangen en scan aanbrengen. En plakken in een (halve) dag tijd vaak alle kamers in je huis rondom. Ze werken zorgvuldig, netjes en snel, in aanzienlijk korter tijdsbestek dan alle goed bedoelde doe-het-zelvers en vrienden bij elkaar. Netjes behang aanbrengen is een nauwkeurige klus waarbij het resultaat vaak jaren zichtbaar blijft…

Dus wil je graag dat het behang plakken direct goed gebeurt. In nette banen en naden met doorlopend patroon zonder luchtbellen onder het behang of storende lijmresten. Heb je al behang uitgezocht en gekocht, of wil je een behangsoort uitkiezen van een groot behangboek? Stel gerust je vraag, alles is bespreekbaar met de schilder- & behangspecialist>>

Eigen Schildersbedrijf? Start Deelname » (gratis)

Direct schilder offerte aanvragen of wil je eerst ook wanden en plafonds stukadoren?
Aannemer kan ook complete prijsopgave maken, bekijk ook alle overige onderwerpen!

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email