Warmtepomp

Warmtepomp prijs warmtewisselaar

Aardwarmte benutten als duurzame verwarming huis, bedrijf of zwembad?
Warmtepomp prijs aanvragen is technisch advies ontvangen!

Met installatie van een warmtepomp kun je zowel ruimtes verwarmen, koelen als tapwater verwarmen. Geschikt voor direct meenemen in nieuwbouw werkzaamheden. Maar ook goed toepasbaar bij grote verbouw- en renovatieprojecten waarbij het installatiewerk vernieuwd wordt.

Een woonhuis is door warmtepomp al financieel rendabel en energiezuinig te verwarmen. Bij groter installaties is het te behalen rendement nog veel hoger. Denk aan woningbouwcomplexen, utiliteitsbouw, industrie en zwembadverwarming.

Laat jouw mogelijkheden en warmtepomp kostprijs voorrekenen door erkende installateurs gespecialiseerd in warmtepompen. Vraag direct gratis offertes met vrijblijvend advies aan!

VRAAG OFFERTES AAN:

Werking warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp? Simpel gezegd functioneert een warmte pomp volgens precies hetzelfde principe als de compressorkoelkast in je keuken. Maar dan exact andersom bij gebruik als verwarming.

Het is een kringloop van koudemiddel in een gesloten systeem. Een continu circulerend proces van verdampen, comprimeren, condenseren en expanderen. Warmte wordt uit de bodem gehaald met een ondergronds stelsel van horizontale of verticale huizen (gesloten bron). Bij een ander systeem wordt de omgevingswarmte uit de lucht benut (bovengronds systeem). Duurzaam gewonnen warmte-energie wordt via een warmtewisselaar aan de verwarmingsinstallaties afgegeven.

Het cv systeem transporteert de lage temperatuur warmte naar de verwarmingselementen. Dit kunnen radiatoren zijn, maar beter werkt gebruik maken van grotere oppervlaktes zoals vloerverwarming, wandverwarming en/of plafondverwarming. Deze elementen geven de warmte af aan de ruimtes in je huis. Met deze duurzame energie is het goedkoop verwarmen.

Als het buiten warm is kan hetzelfde systeem in omgekeerde richting draaien en voor verkoeling zorgen. Dan gaat de vergelijking met de koelkast weer helemaal op. Traditionele Airco’s vervang je zo slim door goedkoop koelsysteem gebruik makend van duurzame energie.

Ook thuis duurzaam verwarmen in de winter en zomers goedkoop koelen? Deze installateurs helpen je aan beste prijs en warmtepomp advies.

Bijpassende systemen

Deze bijpassende systemen werken samen met de warmtepomp of zijn hieraan verwant:

Klik voor meer info per onderwerp door, of vraag de warmtepompinstallatie compleet aan. Installateurs doen dan snel voorstellen waarbij alle benodigde systemen direct compleet zijn.

Warmtepomp cv

Verschillende technieken zijn ontwikkeld met hetzelfde doel; goed energie halen uit natuurlijke bronnen.

Toegepaste warmtepomp cv systemen:

Klik per installatie door voor vrijblijvend advies en/of snel prijzen in huis.
a) Verticale grondwarmtewisselaar (gesloten systeem)
b) Warmte putten uit grondwater (open systeem)

* Betreft hybride toestellen die deels warmtepomp en deels HR–ketel zijn.

Rendement warmtepomp

Waterpomp rendement wordt in COP  uitgedrukt (COP = geleverd energie / gebruikte energie)
Het rendement van de hele installatie uitrekenen doen installateurs na je offerte aanvraag.

Merken en types

Bekende waterpomp merken die in Nederland veel toegepast worden: A-Z
– Daikin
– Elga; Techneco Elga
– Nibe
– Intex
– Stiebel Eltron
– Vaillant
Installateur zoekt merk en type op basis van beste specificatie en prijs kwaliteitsverhouding.

Kosten warmtepomp

Voor warmtepomp kosten een standaard prijslijst downloaden in PDF zou mooi zijn. Technische pompen uitrekenen is maatwerk, toestellen moeten naast voldoende capaciteit hebben ook voldoen aan normen en voorschriften (NEN / NPR). De warmtepomp prijs volgt uit technische calculatie en gekozen systeem. De ene Elga warmtepomp prijs zal afwijken van het ander merk lucht water warmtepomp prijs.

Naar alle prijzen>>

Subsidie warmtepomp

Subsidie op duurzame warmte-installaties is een belastingmaatregel die niet continu van kracht is en per Provincie kan verschillen. Gebruik van warmtebronnen draagt bij aan grote vermindering van de CO2-uitstoot. Kijk voor actuele overheidssteun op  Energiesubsidiewijzer. Of vraag de meest actuele mogelijkheden in je regio aan deze specialisten.

Huishoudelijke apparatuur maakt al decennia lang gebruik van compressiepompen. In de koelkast wordt dit principe in omgekeerde volgorde toegepast in de koelkast. De laatste jaren zien we de techniek terug als warmtepompdroger.

Naast warmtepomp offerte meer energie besparende techniek toepassen?
Denk dan zeker ook aan zonnepanelen, zonneboiler en duurzame zonnecollectoren!

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email