Serre

Serre aanbouw kosten berekenen

Moderne serre aanbouw is overkapping met veel glas, zijwanden en grote serre deuren

Nieuwe serre bouwen is genieten van extra ruimte, meer vloeroppervlak en veel licht in huis.
Lees enkele direct toe te passen tips om serre bouwen kosten zo laag mogelijk te houden…

Serrebouw is een totaalpakket van plan ontwerpen, fundering maken, serre plaatsen en gevelaansluiting inclusief bouwkundige muurdoorbraak woning. Eventueel inclusief bouwvergunning aanvragen bij gemeente en bouw altijd met volledige garantie.

Maar ook voor zelf een serre bouwen vind je praktisch informatie over materiaalgebruik, gebruikte onderdelen, bouwtips en serre prijzen.

Wat kost een serre bouwen? Geeft je woonplaats of postcode met overkapping aanbouw wensen in en ontvang vrijblijvend meer serre offertes in huis. Zo is serrebouw aannemers vergelijken wel heel gemakkelijk, start direct met bouwkosten besparen!

SERRE OFFERTES AANVRAGEN:

Serre wiki

Voordat je een serre kopen gaat is het goed hierover eerst meer informatie te lezen. Zo leer je verschillende modellen, zal je een weloverwogen aanvraag doen, kun je verschillen herkennen en beste serres goed vergelijken en scherp inkopen voor lage prijs.

Vroegen werd een overkapping of aanbouw achter het huis met rondom kozijnen al snel een serre genoemd. Nu is een serre uitbouw volledig geïsoleerd bouwdeel en met meestal de woonkamer geïntegreerd. Een volwaardige woninguitbreiding dat het buitenleven, terras en tuin bij je woongenot aantrekt. Laat je door specialisten inspireren!

Uitvoeringen

Serres zijn indeelbaar naar gebruikt materiaal, vormgeving en stijl van herkomst. Overeenkomst hierbij is veelvuldig gebruikt glas, serres worden daarom ook wel ‘glazen aanbouw’ genoemd.

Materiaalgebruik
 • Houten serre
 • Glazen serre
 • Serre aluminium
 • Stalen serre – inclusief smeedijzeren serre
 • Kunststof serre – polycarbonaat serre
Vorm en omvang
 • Ronde serre
 • Mini serre – ook wel als tuinkas gebruikt
 • Open serre – ofwel luxe overkapping
Herkomst stijl
 • Engelse serres
 • Victoriaanse serre
 • Antieke serres – klassieke serre
 • Luxe serre – een luxe uitstraling is bij ieder soort mogelijk
 • Tuinserre – vrijstaande tuinserres

Direct prijzen aanvragen>>

Een framewerk van stijlen en dorpels met hiertussen glasvullingen vormt telkens de basis. Ook draaiende delen en schuifdeel zijn zo veel mogelijk transparant uitgevoerd. Doorzichtigheid gaat op voor zowel wanden, deuren als het dak, eventueel met een gemetselde borstwering.

Uitgevoerd in baksteen of ander plaatmateriaal is de onderste laag uiteraard niet lichtdoorlatend, dit voorkomt opspattend vuil glas en bespaart je zodoende veel tijd op schoonmaak.

Middels optioneel gemonteerde zonwering en te openen elementen is het binnenklimaat (temperatuur, licht en ventilatie) in serres goed regelbaar. Accessoires die van invloed zijn op de totale bouwkosten, neem deze daarom gelijk meer in offerteaanvraag en prijsvergelijk.

Serre bouwen

Een serre die volledig op het werk in elkaar gebouwd wordt is een traditionele overkapping. Een andere methode is wanneer grote elementen vooraf elders in een fabriek geproduceerd worden. En vervolgens als geheel op het werk aankomen om gemonteerd te worden, dan is er sprake van een prefab serre. Dit prefabriceren scheelt aanzienlijk in bouwtijd, na fundering gereed kan deze in 1 dag geplaatst en afgewerkt worden.

Het voorbereidende werk wordt in de  (timmer)fabriek gedaan. De fundering kan traditioneel uitgevoerd worden (natbouw) of ook uit prefab elementen bestaan (droogbouw). Aan het eindresultaat zul je gebruikte bouwmethodiek niet snel herkennen, dit is kwalitatief gelijkwaardig.

Let op prijs, verleende service en aangeboden garantieduur op elementen en beglazing.

Serre onderdelen

Kennis van diverse onderdelen van waaruit een serre opgebouwd wordt helpt je bij goed laten informeren door de serrespecialist. Bouwkundige termen die ontwerpers, verkopers en vakmannen die komen monteren allemaal spreken, en jij nu ook! 😉

– Fundering – afhankelijk van grondslag op staal of paalfundering
– Serre glas – isolerende beglazing van echt glas of kunststof
– Serre deuren – schuifdeuren of openslaand deurstel (met deurnaald of stolpnaald)
– Serre hout – staanders en liggers waaruit de kozijnelementen geproduceerd zijn
– Aluminium serre profielen – speciaal profiel waarvan elementen gevormd worden
Serre schuifdak – luxe optie voor optimale klimaatbeheersing (naast airco)

Al deze onderdelen worden op bouwlocatie aan huis als bouwpakket samengevoegd.
Inmiddels ook erg benieuwd naar een goedkope aanbieding van serre totaalprijs?

Muurdoorbraak

Wanneer in bestaande situatie een grote deuropening is ter plaatse van nieuw geplande aanbouw kan deze doorgang zonder ingrijpende constructie gebruikt worden. Ook wanneer er een groot raamkozijn zit, kan borstwering uitzagen volstaan om voldoende doorgang te creëren.

Is er geen bestaande natuurlijke opening of zit deze niet op je juiste plaats, dan moet er een geveldoorbraak gemaakt worden. Met opvangconstructie voor vloer, binnenmuur en buitenspouwblad. Dit kan een berekende stalen ligger zijn (HEA-balk) voor het binnenspouwblad in combinatie met een latei voor opvang van gevelmetselwerk. In combinatie met een waterkering (loodslabben) in het binnenspouwblad word de constructie sterk en waterdicht gemaakt.

Voor dergelijk constructief werk heb je echt een bouwkundig aannemer nodig, maar ook een geselecteerde serrebouwer kan dit als totaaloplossing laten berekenen door constructeur en verantwoordelijk aanbrengen.

Hou bij bouwkundige aanpassingen ook rekening met stukadoorswerk, schilderwerk en aanwezige installaties verplaatsen.

Installaties

Bouwkundige wijzigingen aanbrengen heeft vaak ook gevolgen voor de reeds aanwezige installaties. Wanneer een stuk muur of borstwering als geveldoorbraak weggebroken wordt moeten de aanwezige techniek ter plaatse aangepast worden. Vaak betekent dit in praktijk de verwarming verplaatsen (wtb-installatie), bijvoorbeeld naar zijmuur. En aanwezige wandcontactdozen (e-installatie) moeten verplaatst worden, tevens zijn vaak ook extra stopcontacten gewenst.

Werktuigbouwkundige installatie (WTB)

Soms is door het bijgekomen extra vloeroppervlak en groter volume van de aanbouw meer capaciteit nodig. Enkele mogelijkheden hierin zijn een extra radiator aanbrengen, de verwarmingsplaat vergroten of een ander verwarmingssysteem toepassen.

De oude radiator vervangen door een convectorput of vloerverwarming zijn alternatieve oplossingen voor verwarming. Deze geven ook nog extra comfort en kan door direct door de serrebouwer meegenomen worden. De doe-het-zelver kan hiervoor verstandig bij de verwarming vakman terecht.

Hemelwaterafvoer en schoonwater riolering aanpassen zit in het bouwkundige ontwerpplan.

Elektrische installatie (E)

Door woninguitbreiding zal ook elektrovoorzieningen in de nieuwbouw aangepast moeten worden. Een mooie gelegenheid om goed na te denken over toekomstig gebruik en alle E-voorzieningen die je hiervoor nodig hebt.

Een geschakelde centraaldoos voor serre verlichting heb je vast nodig, waarschijnlijk wel een aantal. Ook wandcontactdozen voor stroomvoorziening heb je nooit te veel. Als je in de aanbouw ook een tv plaatst, komt er naast stekkerdozen ook  een bedrade kabel aansluiting (cai).

Vergeet ook niet de voeding voor ingebouwde stroomgebruikers als elektrische zonwering, automatische raamopeners, elektrisch schuifdak en buitenverlichting. Met elektriciteit moet je zonder ervaring zelf niet klussen, laat dit verstandig over aan erkende installateurs.

De serre op een extra aparte groep in de meterkast aansluiten is een slimme oplossing.

Kosten serre

Serre prijzen lopen zeer uiteen en de bouwkosten zijn vanwege maatwerk en gebruikte profielen niet altijd even gemakkelijk te vergelijken. Vraag alleen prijzen aan bij betrouwbare leveranciers, alle zorgvuldig geselecteerde serrebouwers voldoen gestelde selectiecriteria.

Beschrijf bij je offerteaanvraag zo nauwkeurig mogelijk je wensen en gekozen model, laat je inspireren door de hier omschreven uitvoeringen. En geef op van welk materiaal de serre moet zijn, of vraag hiervoor gratis advies. Kunststof en aluminium zijn onderhoudsarm en een houten serre moet door schilder onderhouden worden.

Ook gewenste afmetingen zijn sterk van invloed op de kostprijs, geef deze bij benadering zo goed mogelijk op in lengte x breedte x hoogte (l x b x h). Als je bestaande bouwtekeningen van het huis beschikbaar hebt, is dit mooi meegenomen maar niet verplicht. Een bouwvergunning is niet altijd nodig, als jouw gemeente dit wel eist kunnen aangeboden bouwbedrijven ook de vergunningaanvraag verzorgen.

Een (deels) gemetselde uitbouw heeft enkele voordelen zoals hierboven omschreven, laat de kosten hiervan optioneel berekenen. Net als met luxe extra’s kun je de meerprijs direct aanvragen, of een reeds uitgebrachte aanbieding als second opinion laten controleren.

Wat kost een serre bouwen inclusief BTW? Laat direct de serre aanbouw kosten berekenen>>

Serre inrichten

Bij een nieuwe aanbouw hoort natuurlijk ook bijpassende inrichting. Denk zeker aan sfeervolle verlichting, maar vergeet ook praktische verwarming niet. Hiermee maak je zeker meer gebruik van je nieuwe uitbouw, genietend vanuit wellicht ook nieuwe meubels. Je vind alle wonen en leven inspiratie online op WonenXL.

Serre zonwering

Volledig geïntegreerde zonwering kun je het best direct bij de nieuwbouw meenemen. Wanneer je deze ingebouwde serre zonwering niet gebruikt, is deze opgerold nauwelijks zichtbaar. Gemak van screens als de zon schijnt, maar geen ontsiering bij schemer en bewolking.

Je kunt zonsverduistering buiten plaatsen zoals meest gebruikelijk is, maar er is ook speciale binnenzonwering serre te koop. De beste zonwering direct in de kostenopgave overkapping laten meenemen is meest voordelige oplossing.

Serre tweedehands

Een gebruikte oude serre kun je ook 2e hands kopen, echter is het aanbod beperkt en de kwaliteit onzeker. Wanneer je niet aan model, uitvoering en strikte afmeting gebonden bent, kun je online tweedehands serres zoeken.

Misschien vind je voor lage prijs wel een mooi antiek exemplaar in gietijzeren uitvoering!

Maar wees kritisch met advertenties ‘gratis af te halen’ of  ‘voor het ophalen’ aanbiedingen. Uitsluitend als alle elementen van goede kwaliteit zijn kun je deze na demontage en transport weer deugdelijk hermonteren. Vergeet niet dat je hiervoor een nieuwe fundering maken moet.

Overleg met verkoper vooraf goed tot hoever je de oude serre moet slopen. De oude fundering van beton slopen kan een tijdrovende klus zijn en puin afvoeren kostbaar. Doorgeroest ijzer en verrot hout weer als nieuw maken is vaak kostbaarder dan een nieuwbouw overkapping.

Kosten nieuwe serre>>

 

Serre prijzen aanvragen of aanneemsom voor iedere andere overkapping opvragen?
Laat architect ontwerp maken, hovenier tuin aanleggen en overige prijzen berekenen.

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email