Hovenier

Hovenier kosten tuinaanleg

Vind hoveniersbedrijf met beste tuinidee voor jouw tuinontwerp

De tuin laten ontwerpen door een goede hovenier geeft jarenlang woonplezier. De tuinarchitect maakt een origineel ontwerp dat aansluit bij omgeving, het huis en je persoonlijke wensen.

De hovenier denkt natuurlijk mee binnen besteedbaar budget, ook van een kleine tuin en gering budget is wel iets bijzonders te maken. Uitdagingen die creatieven hoveniers graag aangaan!

Ook als je zelf nog helemaal geen idee hebt hoe je tuin moet worden, helpt de hovenier je graag met voorbeelden van uiteenlopende sfeervolle tuin ontwerpen. (Lees hieronder 7 tuintips…)

Hij wijst op voorbeeldtuinen waar je een kijkje kunt nemen om zelf de sfeer te ervaren. Maar vaak heb je zelf al wel een voorkeur voor bepaalde stijl en uitstraling. Laat je adviseren door een hovenier bij jou uit de buurt, vraag nu gratis prijs aan en ontvang vrijblijvend tuinadvies!

VRAAG OFFERTES AAN:

Werkzaamheden hovenier

De hovenier die van aanpakken weet helpt je graag met:

 • Tuin aanleg; nieuwe tuin aanleggen, tuin opknappen
 • Tuin renovatie; herstel van bestaande tuin
 • Tuin onderhoud; bijhouden van je tuin
 • Tuin bestrating; nieuwe tuinbestrating leggen met tuintegels
 • Tuin ontwerp; voortuin veranderen en achtertuin ontwerpen
 • Vijver aanleggen; vijvervissen en waterplanten advies
 • Boomverzorging; van enkele boom tot boomgaard onderhoud
 • Dakterras; maak groene tuin van je balkon (urban gardening)
 • Houten schutting plaatsen; ook betonschutring varianten

Weten wat met jouw tuin allemaal mogelijk is? Vraag vrijblijvend een advies offerte>>

Tuinadvies

Hou je van moderne tuinen, klassieke Engelse tuinen of kies je liever voor het lijnenspel van heel strakke tuinen? Vaak heb je zelf wel een idee van wat je aanspreekt en wat niet. Maar past het ook wel goed bij jullie huis en beschikbare tijd voor onderhoud?

Eerlijk advies over tuin kosten, te verwachten onderhoud en wat je van je nieuwe buitenleven verwachten kunt. Zonder verassingen achteraf een compleet en doordacht tuinadvies. Dus inclusief kosten voor ontwerp, aanleg tuin, tuinbestrating met grote tuintegels en prognose van het tuinonderhoud.

Zelfs groeigarantie voor bomen, hagen en planten is vaak mogelijk, vraag er gewoon naar!

Tuinbestrating

Aanleg van tuinbestrating is een goed idee voor wie van een onderhoudsvriendelijke tuin wil genieten. Maar ook een speels tuinpad aanleggen door je bloementuin kan goed met verharding door tuintegels.

Een verhard terras aanleggen is optimaal genieten, lekker met een drankje onder de zon in je tuin is heerlijk ontspannend. Leg een pad aan vanaf de achterdeur naar het terras en je komt vanzelf vast meer in de buitenlucht. Met goede aangelegde tuinbestrating behoort verzaking van je tegelpad tot het verleden. Ga voor een markante uitstraling die echt bij jullie past!

Kies mooie tegels uit of sfeervolle klinkers, als het maar eenheid vormt met je huis en tuinontwerp. Een hovenier werkt zoals echte stratenmakers dit doen. Eerst de zwarte grond afgraven (tot vaste grondslag of voldoende dik zandpakket) met dieplepel of minikraan en eventueel worteldoek plaatsen. Vervolgens de put als fundatie aanvullen met geel zand, precies op hoogte afreien, eventueel op goed afschot voor waterafvoer hemelwater.

Opsluitbanden langs alle randen zorgt voor rechte lijnen en blijvend strak straatwerk. Nu is het zandpakket klaar om er de verharding er in gekozen verband in te draaien. Tegels aftrillen met zware trilplaat en voegen vol zand strooien om ze goed vast te leggen. Bewatering met tuinslag of goede regenbui erover en je tuinbestrating is klaar voor volledige belasting.

Zorgvuldig tuintegels kiezen en tuinbestrating goed aanleggen is werk voor vakmensen.

Prijs hovenier

Wat zijn de kosten tuinontwerp en plan uitvoering voor een kleinte tuin? Een goede vraag waarop het geen standaard antwoord te geven is. Veel hangt af van je wensen en ook de locatie in Nederland is van invloed. Vaak valt het wel mee.

Voor het uurtarief hovenier en hoeveel een tuinman per dag kost voor onderhoud aan grote tuin weten kun je vrijblijvend tuinaanleg kosten aanvragen. En geniet lekker in je vrije tijd!

Kosten hovenier richtprijs

Een prijsindicatie van de kosten die een hovenier gemiddeld in rekening brengt:

 • Tarief tuinman; € 25 – € 55 per uur (prijs sterk regio gebonden)
 • Prijs boom kappen; € 375 – € 825 per stuk (excl. aanvraag kapvergunning)
 • Kosten boom snoeien; € 125 – 350 per boom (afhankelijk van grootte en klimtechniek)
 • Richtprijs gazon maaien; € 25 – € 32 voor een gazon van ca. 100 m2 (niet meer grasmaaien)
 • Kostprijs verticuteren € 95 – € 145 voor een gazon van ca. 100 m2 (in het najaar winterklaar)
 • Snoeien € 25 – € 55 per uur (zelf composteren en prijs afvoeren snoeihout in overleg)
 • Tuin ontwerpen; prijs op aanvraag (mogelijk gratis bij uitvoering werkzaamheden)

Ook werken hoveniers wel met een voordelig doorlopend abonnement voor onderhoud met vaste prijs per maand. Vraag voor een exacte prijs op maat (eenmalig of doorlopend) kun je gewoon vrijblijvend enkele offertes aanvragen.

Hoveniersofferte

Een gespecificeerde offerte tuinaanleg van meerdere aanbieders heb je dan zo in huis! Naast hoveniersbedrijven kan zich ook een zzp hovenier met tijd over aanbieden. Aanbod vergelijken en hieruit een goedkope tuinman selecteren is zo gebeurt.

Ontvang Direct HOVENIER OFFERTES »

BTW hovenier

Voor tuinmannen geld normaal gesproken het hoge belastingtarief, deze vind je terug op offerte en factuur. Omdat tuinieren arbeidsintensief werk is, geeft de overheid hierop soms subsidie. Dan kan in bijzondere situaties zoals crisismaatregel een ander btw tarief gelden dat lager is.

Gratis tuinontwerp

De tijd van een goede tuinontwerper is schaars, toch wordt soms gratis tuinontwerp aangeboden. Op woonbeurs of in tuincentra wordt als promotie soms gratis advies voor de tuin aangeboden.

Ook bij in opdracht geven van grote tuinklus kunnen kosten voor het ontwerp soms in mindering gebracht worden. Vraag gewoon naar de mogelijkheden en acties van de hoveniers.

Hoveniersbedrijven Nederland

Waar je ook woont, overal zijn tuinbedrijven actief met tuinontwerp en onderhoud. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Almere en Groningen net zo goed als in regio Utrecht, Tilburg, Haarlem, Amersfoort, Apeldoorn en Enschede. Een hovenier in je eigen woonplaats kiezen heeft al voordeel dat de reiskosten gering zijn en dat hij voor service en garantiewerk zo even kan langskomen. Geeft je postcode op en ontvang aanbiedingen van tuinmannen uit de buurt.

Hovenier uit je woonplaats>>

Zelf Hovenier? Start Deelname » (gratis)

Ga na kosten hovenier voor meer design en andere onderwerpen naar offerte aanvragen.

Tip ook je vrienden!
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email